Bijscholen naar een knelpuntberoep? Slimme zet!
Voor knelpuntberoepen zijn er tal van vacatures die moeilijk ingevuld raken. Je komt ze meestal (maar zeker niet alleen) tegen in de zorgsector, de technologische sector en de bouw. Overweeg jij een carrièreswitch en wil je je daarom bijscholen of omscholen naar een knelpuntberoep? Dat vinden wij een heel slimme zet, en wel om deze redenen.
Lees ook: Dé 10 knelpuntberoepen van vandaag: iets voor jou?
1. Een knelpuntberoep geeft voldoening
Door een knelpuntberoep uit te oefenen, help je de maatschappij draaiende te houden. In veel gevallen werk je met je handen en zie je meteen resultaat van wat je doet. Bovendien word je in veel van deze jobs aangemoedigd om te blijven bijleren, omdat de techniek nu eenmaal niet stilstaat. Zo blijf je jezelf voortdurend ontwikkelen en is promotie zeker niet uitgesloten.
2. Een knelpuntberoep biedt werkzekerheid
Een knelpuntberoep zou natuurlijk geen knelpuntberoep zijn als er massaal veel kandidaten voor zouden solliciteren. De kans dat jij je droomjob dicht bij jou in de buurt vindt en lang behoudt, is dan ook groot als je solliciteert voor een knelpuntjob.
3. In een knelpuntberoep verdien je goed
Omdat ze zo gegeerd zijn op de arbeidsmarkt, verdienen mensen die een knelpuntberoep uitoefenen vaak aardig de kost.
4. Opleiding volgen met behoud van je uitkering
Ben je werkloos, maar wil je graag aan de slag in een knelpuntberoep en moet je daarvoor een opleiding volgen? Als het om een erkende opleiding gaat, dan behoud je je werkloosheidsuitkering terwijl je studeert.
Vind snel een knelpuntberoep dat écht bij je past
Zie je werken in een knelpuntberoep wel zitten, maar wil je ook graag een job die past bij jouw persoonlijkheid en waarin je je talenten ten volle kunt benutten? Ontdek onze vacatures of kom gerust eens langs bij een Jobmatch-kantoor in jouw buurt. Samen vinden we jouw perfecte match!