Solliciteren bij Google? Op deze vragen moet je kunnen antwoorden.

BLOG

Google is geen typische werkplaats. Het is een van de grootste bedrijven ter wereld en het zorgt goed voor haar werknemers. Alles is er gratis, er zijn gezonde maaltijden, je kan er naar de fitness, er is een crèche, …  Dat klinkt heel aantrekkelijk. Maar wie er een plekje wil veroveren, moet meer vragen kunnen beantwoorden dan “vertel eens over jezelf” en “Waarom wil je hier graag werken?”. Sollicitanten krijgen er namelijk de gekste breinbrekers voorgeschoteld. Kan jij ze beantwoorden?

  1. Hoeveel golfballen passen er in een bus?
     
  2. Je bent gekrompen tot de hoogte van een 10 eurocent stuk en je massa krimpt mee, zodat je in verhouding dezelfde dichtheid behoudt als normaal. Daarna word je in een keukenmachine gegooid, waarvan de messen over 60 seconden gaan draaien. Wat doe je.
     
  3. Leg in drie zinnen een database uit aan je 8-jarig neefje.
     
  4. Je hebt acht ballen van dezelfde grootte: zeven wegen hetzelfde en één weegt een beetje meer. Hoe vind je degene die iets zwaarder is, met gebruik van een weegschaal en slechts twee keer wegen? 
     
  5. Je bent de kapitein van een piratenschip en je bemanning mag stemmen hoe het goud wordt verdeeld. Als minder dan de helft van de piraten voor jouw plan stemt, sterf je. Hoe stel je voor het goud te verdelen, zodat je een mooi deel van de buit krijgt én blijft leven?
     
  6. Een man duwde zijn auto naar een hotel en verloor zijn fortuin; wat is er gebeurd?
     
  7. Hoe vaak per dag overlappen de wijzers van een klok elkaar?
     
  8. Hoeveel pianostemmers zijn er in de wereld?
     
  9. In een land waar mensen alleen jongens willen, krijgt iedere familie net zo lang kinderen, totdat ze een jongetje krijgen. Bij een meisje gaan ze door; bij een jongen stoppen ze. Wat is de verhouding van jongens en meisjes in het land?
     
  10. Hoeveel (geld) moet je aanrekenen om alle ramen van Seattle te wassen? Êtes-vous aussi dérouté(e)s que nous? Vérifiez ici les réponses à ces questions.

Ben je ook zo verward als wij? Check hier de antwoorden op de vragen.

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor