5 tips om stiekem te solliciteren

BLOG

Ben jij op zoek naar ander werk? Volgens experts vertel je dat beter niet aan je huidige werkgever. Het kan leiden tot ontrouw en je kan je job verliezen voor je een nieuw vooruitzicht hebt. De beste optie is je werkgever te informeren wanneer je effectief de job hebt. Maar hoe solliciteer je zonder dat je werkgever het merkt?

1. Zorg ervoor dat je sociale media profielen up-to-date zijn

Sociale media wordt meer en meer ook gebruikt door werkgevers om vacatures te plaatsen. Maar heel wat werkgevers schakelen ook headhunters in om Social Media profielen te screenen. Zo gebeurt het vaak dat je plots een berichtje of connectieverzoek krijgt op LinkedIn van iemand die je niet kent. Als je profielen niet up-to-date zijn, heb je misschien een kans gemist zonder dat je het door hebt. Veel werkzoekenden passen hun profiel pas aan wanneer ze actief aan het zoeken zijn, en dat kan voor problemen zorgen. Als je werkgever plots ziet dat je op LinkedIn je volledige profiel aan het updaten bent, is dit vast en zeker een teken dat je op zoek bent naar iets anders. Probeer daarom regelmatig je profiel up te daten, dan valt het minder op.

2. Hou het zo geheim mogelijk

De wereld is klein dus let op wie je in vertrouwen neemt. Wie weet gaat de tante van je beste vriendin tennissen met je baas. Nieuws verspreid als een lopend vuurtje. Hou het voorlopig voor jezelf tot je een nieuwe job hebt.

3. Surf thuis naar de jobsites

Volgens een Nederlands onderzoek gebeurt 75% van het zoeken op jobsites tijdens de werkuren. Maar hoe ga je je bezoek op jobmatch.be verklaren aan je baas of collega als hij/zij voorbij wandelt? Je doet dit beter thuis.  

4. Ga niet op sollicitatiegesprek tijdens je middagpauze

Het lijkt misschien makkelijk om tijdens je middagpauze stiekem op gesprek te gaan, maar dat is het zeker niet. Je bent gestrest, je bent haastig en het moet geheim blijven. Niet de ideale situatie dus. Als je het gesprek niet kan inplannen na de werkuren, neem je beter een dag vrij.

5. Vertrek in stijl!

Wanneer je besloten hebt om ander werk te zoeken, ga je vaak met een andere spirit naar het werk. Maar op dat moment is het cruciaal om te blijven presteren. Toon respect tegenover je job, je collega’s en je baas. Dit kan onbelangrijk lijken, maar vergeet niet dat jouw poging om ander werk te vinden ook kan mislukken. Handel professioneel en vertrek in stijl!

 

Heb jij weleens gesolliciteerd terwijl je een baan had? Heb jij handige tips? Laat het ons weten!

Laat je helpen door onze experts door een bezoekje aan je dichtstbijzijnde Jobmatch-kantoor of bekijk onze vacatures online. Samen zoeken we voor jou een nieuwe uitdaging! 

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor